ΑρχικήΔραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Επίσκεψη εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Ξάνθης στο «Σπίτι της Σκιάς» του κυρίου Τριαντάφυλλου Βαΐτση

Την Τετάρτη 17/04/2024 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Ξάνθης που συμμετέχουν στο project  των κυριών Μουφτόγλου Π., Γκόσιου Α. και Τράιου Ι. με τίτλο «Δημιουργώ τέχνη με απλά καθημερινά υλικά» επισκέφθηκαν το «Σπίτι της Σκιάς» του κυρίου Τριαντάφυλλου Βαΐτση στη Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Ο καλλιτέχνης ξενάγησε τους εκπαιδευόμενους και τις συνοδούς καθηγήτριες στην έκθεση.  Οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια της ξενάγησης είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν τη διαδικασία επεξεργασίας των ανακυκλώσιμων ή ακόμα και απλών καθημερινών υλικών για την κατασκευή καινούργιων εκθεμάτων.

Τα έργα που εκτίθενται στο «Σπίτι της Σκιάς» έχουν να κάνουν με το «παιχνίδι» του μυαλού μας. Πρόκειται για γλυπτά που μπορεί να μη δημιουργούν ιδιαίτερη εντύπωση στο βάθρο, με την πρώτη ματιά, μα βλέποντας στη συνέχεια τη σκιά στον τοίχο, θα νιώσετε έκπληξη και θαυμασμό, για το πώς αντικείμενα που προορίζονταν για τον κάδο απορριμμάτων έγιναν έργα τέχνης, αποτυπώνοντας τις μορφές των: Δημόκριτου, Κωνσταντίνου Καβάφη, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Τσε Γκεβάρα, Μέριλιν Μονρόε, Τζον Λένον, κ.α.