ΑρχικήΔραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Επίσκεψη εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Ξάνθης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Την Τετάρτη, 17/4/2024 και στο πλαίσιο του πρότζεκτ των κυρίων Παπαντωνίου Α. και Τσούργιαννη Χρ.Α. με τίτλο: «Νομός Ξάνθης: Ιστορία, Οικονομία, Πολιτισμός, Περιβάλλον» οι εκπαιδευόμενοι του παραπάνω πρότζεκτ επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Το Ίδρυμα είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και στεγάζεται σε συγκροτήματα της περιοχής των Καπνοθηκών. Ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της κυρίας Βιργινίας Τσουδερού, αποβλέποντας στην ευρύτερη ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής.

Την παραπάνω ομάδα του ΣΔΕ Ξάνθης υποδέχθηκε ο Υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Ιδρύματος κύριος Νικόλαος Κοσμίδης ο οποίος κατ’ αρχάς μίλησε για το έργο του Ιδρύματος και για τις δραστηριότητές του και στη συνέχεια ξενάγησε την ομάδα στα 12 εργαστήρια του Ιδρύματος.

Η ομάδα έμεινε ενθουσιασμένη από το έργο του Ιδρύματος γιατί είχε την ευκαιρία να έλθει σε επικοινωνία με τους συντελεστές των εργαστηρίων, να υποβάλλει ερωτήσεις και να ανταλλάξει απόψεις βλέποντας από κοντά το έργο τους.