ΑρχικήΔραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Επίσκεψη ζωγράφου στο ΣΔΕ Ξάνθης

Την Τετάρτη 15/2/2023 μας επισκέφθηκε, μετά από πρόσκληση, η ζωγράφος κ. Αγγελική Στάμου. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των τμημάτων Α1, Β1 και Β3 καθώς στα τμήματα αυτά φοιτούν εκπαιδευόμενοι που έχουν εκφράσει το ταλέντο τους στη ζωγραφική, επιδεικνύοντας έργα τους.

Η κ. Στάμου αναφέρθηκε στις τέσσερις σχολές Καλών Τεχνών που υπάρχουν στην Ελλάδα καθώς και στο πρόγραμμα σπουδών τους. Επίσης επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εισαγωγικές εξετάσεις. Τονίστηκε ιδιαίτερα η δυνατότητα που δίνεται σε ενήλικες υποψηφίους που έχουν τελειώσει το γυμνάσιο να εισαχθούν σε ποσοστό 10% στην κατηγορία των ταλέντων, δυνατότητα που ενδιαφέρει άμεσα τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ, μιας και τους δίνεται η δυνατότητα να εισαχθούν στη σχολή χωρίς να φοιτήσουν στο λύκειο.

Οι εκπαιδευόμενοι ενθουσιάστηκαν μ’ αυτή τη δυνατότητα, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν ταλέντο στη ζωγραφική, καθώς είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Όλα τα τμήματα ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στην παρουσίαση της κ. Στάμου με λόγια ευγνωμοσύνης, ευχαρίστησης και χαράς.