ΑρχικήΔραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Επίσκεψη από τον Περιφερειακό Σύλλογο Τυφλών Ξάνθης στο ΣΔΕ Ξάνθης

Τη Δευτέρα 6/2/2023, την Τετάρτη 8/2/2023 και την Τετάρτη 15/2/2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον Περιφερειακό Σύλλογο Τυφλών Ξάνθης στο ΣΔΕ Ξάνθης.

Ο σύλλογος, ο οποίος εδρεύει στην οδό Σμύρνης 3 στην Ξάνθη, παρέχει εξατομικευμένη συμβουλευτική και παρέμβαση σε άτομα με προβλήματα όρασης, στις οικογένειές τους καθώς επίσης σε κοινωνικές ομάδες, οργανισμούς/επιτροπές  και κοινότητες. Μέσω της κοινωνικής έρευνας διακρίνονται οι ανάγκες των μελών με στόχο την αρτιότερη και στοχευμένη παρέμβαση. Πραγματοποιεί διασύνδεση και εκπροσώπηση των μελών σε φορείς, υπηρεσίες και οργανισμούς (ασφαλιστικά ταμεία, κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας, κλπ).

Στο σχολείο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Ερσίν Μποζ, με συνοδεία τη σύζυγό του, και η γραμματέας του συλλόγου. Έγινε ενημέρωση σ’ όλα τα τμήματα του Α΄ και Β΄ κύκλου κι αφορούσε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αναπηρίας μέσα από συζήτηση, αλληλεπίδραση και βιωματικό τρόπο. Αρχικά έγινε προβολή ενός βίντεο σχετικά με την κινητική αναπηρία και έπειτα ο πρόεδρος του συλλόγου, με την ιδιότητα και του εκπαιδευτικού σε σχολείο τυφλών, παρουσίασε την γραφή Braille.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στην ενημέρωση, συμμετέχοντας όλοι στις βιωματικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην τάξη και ευχαρίστησαν τον κ. Μποζ για την παρουσίαση.