Erasmus Plan 2023-2024ΑρχικήΔραστηριότητες - ΕκδηλώσειςΚενταύρου

Κάνε ένα βήμα μπροστά: βιωματική άσκηση για την κοινωνική ανισότητα στο εκτός έδρας τμήμα Κενταύρου του ΣΔΕ Ξάνθης

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 οι εκπαιδευόμενες/εκπαιδευόμενοι του εκτός έδρας τμήματος Κενταύρου στο πλαίσιο του κοινωνικού γραμματισμού συμμετείχαν σε μια βιωματική άσκηση που είχε ως σκοπό να προωθήσει την κατανόηση των επιπτώσεων του να ανήκεις σε κοινωνικές μειονότητες ή πολιτισμικές ομάδες της σύγχρονης κοινωνίας. Η άσκηση στόχευε να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την ανισότητα ευκαιριών και να προωθήσει την ενσυναίσθηση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε εντοπίστηκαν τα στοιχεία εκείνα που αφορούν το άτομο, το στενό περιβάλλον του, την κοινωνία συνολικά και το κράτος τα οποία αποτελούν καταλύτες για την κατεύθυνση που θα πάρει τελικά η ζωή των ατόμων που υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις.

Η άσκηση σχεδιάστηκε σύμφωνα με το πνεύμα αντίστοιχης δραστηριότητας στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης τους στην Τενερίφη της Ισπανίας και σύμφωνα με το σχέδιο δράσης Erasmus+ για εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς.

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό.”.

“The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.”.