Erasmus Plan 2023-2024Δραστηριότητες - ΕκδηλώσειςΜύκης

Επίσκεψη στην ΚοινΣεπ “Πλέτενο”

Το Α΄ επίπεδο του ΣΔΕ Μύκης επισκέφτηκε τον χώρο της ΚοινΣεπ “Πλέτενο”, στο 8ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Σταυρούπολης. Τρία μέλη της αμιγώς γυναικείας επιχείρησης μας μίλησαν για την αρχική ιδέα και τα στάδια υλοποίησής της, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συνάντησαν κι αντιμετωπίζουν, αλλά και τα υλικά και άυλα-κυρίως- κέρδη της συμμετοχής τους σ’ ένα τέτοιο εγχείρημα. Συζητήσαμε για τα οφέλη και τις δυνατότητες της κυκλικής οικονομίας, καθώς και για τρόπους εφαρμογής της στην περιοχή της ορεινής Ξάνθης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, σε μια δεύτερη συνάντηση -εργαστήριο, μάθαμε να πλέκουμε καλάθια από επαναχρησιμοποιούμενο βαμβακερό ύφασμα. Θα επανέλθουμε με άλλα υλικά και διαφορετικές κατασκευές!

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας [έκδοσης, ιστοσελίδας, ταινίας κλπ] δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις μόνον των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό.”.

“The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.”.