ΑρχικήΔραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της λίμνης Βιστωνίδας

Την Παρασκευή 17/3/2023 οι εκπαιδευόμενοι του Β κύκλου, συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας, με τίτλο “Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της λίμνης Βιστωνίδας”.  Οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη λίμνη Βιστωνίδα και χρησιμοποιώντας τηλεσκοπικά όργανα και κιάλια τους δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσουν τους πληθυσμούς των πουλιών που ζούνε στη λίμνη και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της φύσης.

Έπειτα, στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού των εκπαιδευόμενων του σχολείου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «Γενισέα» της Ξάνθης, η οποία παράγει παραδοσιακό πετιμέζι από αυθεντικό ζαχαροκάλαμο στο χωριό Συδινή. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, μέσω της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ., τον θεσμό και να εκτιμήσουν τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της δημιουργίας μιας δικής τους επιχείρησης σε αυτή την μορφή.

Τους εκπαιδευόμενους συνόδευσαν η εκπαιδευτικός κ. Αλαμάνου Μαρία, η σύμβουλος ψυχολογίας κ. Αλημπαμπόγλου Μπιλγέ και η σύμβουλος σταδιοδρομίας κ. Ρόιδου Λαμπρινή.