Το εκτός έδρας τμήμα Κενταύρου του ΣΔΕ Ξάνθης στο Αρτοποιείο «Ατόφιο» του Χρόνη Βαζακίδη
Στις 12 Οκτωβρίου 2023 επισκεφτήκαμε τον φούρνο του Χρόνη Βαζακίδη. Το ψωμί του είναι με προζύμι, από μαγιά βασιλικού και χωρίς συντηρητικά. Ετοιμάζει και ψήνει τα ψωμιά του με παραδοσιακό τρόπο καθώς είναι αργής ωρίμανσης ψημένα σε ξυλόφουρνο, κάτι που τα κάνει πολύ νόστιμα και υγιεινά, δεν μας ενοχλούν στο στομάχι και το έντερο.
Δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση, έχει ξεκινήσει από το μηδέν. Τις αναμνήσεις από το ζύμωμα ψωμιού τις έχει από την γιαγιά του. Αφού έζησε στη Θεσσαλονίκη, δούλεψε στη Γερμανία, αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό του και να ανοίξει τον φούρνο. Είχε πολλές δυσκολίες αλλά τα κατάφερε πολύ καλά. Ξεκίνησε με δικά του χρήματα αλλά τον βοήθησαν και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Σιγά σιγά μεγαλώνει την επιχείρησή του.
Μετά από πολλές δοκιμές και αφού έχει πετάξει πολύ ζυμάρι, έφτασε στην συνταγή της επιτυχίας. Εκτός από το ψωμί φτιάχνει τσουρέκια, ψωμάκια μπριός, κουλουράκια, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Τον βοήθησε πολύ η διαφήμιση στο Ίντερνετ και μας συμβούλεψε να μην φοβόμαστε να ανοίξουμε δική μας επιχείρηση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε την επιχείρηση στο facebook